Užgavėnės. Pažadink galią!

uzgavenes 2022
uzgavenes 2022
Užgavėnės – tai laikas, kai žiema susitinka su vasara, kai anapusinis pasaulis leidžia mums žvilgtelėti pro pravertą langelį ir užsitikrinti kuo geresnius metus. Tai virsmo šventė, kurios metu pagrindinis dėmesys nukreiptas į apeigas ir burtus, išvarančius žiemos demonus ir pažadinančius šalčio sukaustytą žemę iš miego, suteikiančius jai derlingumo galią. „Kad viskas augtų ir žydėtų!“ Taip ir žmogus, žiemos ramybėje įsiklausęs į save, suranda jėgų išvaryti jį apniukusius demonus, sudeginti viską, kas praeitais metais mus slėgė ir tarsi gimti iš naujo. O, kur dar smagius šiurpuliukus keliančios kaukės, linksmi šposai ir visa, kas mus slegia, ką mes norime sudeginti simbolizuojanti Morė!..

👹Seminaro metu pakviesime pasiklausyti etnologės paskaitos ir metaforinių asociatyvinių kortelių pagalba simboliškai sudeginti vidines Mores. Pažadinkime pavasarį savo viduje, ieškokime gyvybinių syvų ir energijos, atgimkime kartu su gamta, su ateinančiu pavasariu!

🎇Metaforinės asociatyvinės kortelės – nedidelio dydžio kortelės, kuriose esančių simbolių ir metaforų pagalba galime pažvelgti į savo vidinį pasaulį. Atpažinti savo vidinius demonus – Mores, ieškoti ir rasti vidines galias bei stiprybes.

💻Kviečiame Jus į nuotolinį seminarą, kuriame:
🔥Ieškosime atsakymų, kodėl Užgavėnių kaukės kelia baimę;
🔥Pažvelgsime į Užgavėnių paslaptis: nuo pagoniškų ritualų iki šių dienų linksmybių;
🔥Pasidomėsime, kaip metaforinėse asociatyvinėse kortelėse esantys simboliai ir metaforos gali mus pažadinti iš vidinio stingulio ir žiemos miego, prikelti naujam gamtos etapui – pavasariui;
🔥Pasidalinsime praktiniais pratimais su metaforinėmis asociatyvinėmis kortelėmis.

❄️Kviečiame Jus pasivažinėti žiemos rogėmis po laukus, smagiai krūptelėti netikėtai apipiltam vandeniu ir mįslingai žvelgti į degančią bobulės (Morės) ritualą! Šįkart – nuotoliniu ir simboliniu būdu.

🖥Seminarą veda:
⚜️DOVILĖ KULAKAUSKIENĖ – etnologė, humanitarinių mokslų daktarė; mokslo darbuotoja; pedagogė. Mokslinės kolektyvinės monografijos „Šiuolaikinis moksleivių folkloras“ bendraautorė; įvairių kultūrinių projektų vadovė ir vykdytoja.
⚜️NERINGA LAŠIENĖ – filologė, pasakotoja ir klausytoja, „Pašnekesių ateljė“ įkūrėja, Lietuvos biblioterapijos ir Rytų Europos egzistencinės terapijos asociacijų narė. Sertifikuota MAK ir biblioterapijos konsultantė. Metaforinių asociatyvinių kortelių subtilybių mokėsi pas OH kortų sumanytoją ir leidėją, OH Cards Institute įkūrėją Moritz’ą Egetmeyer’į, taip pat lietuvių, rusų, baltarusių, ukrainiečių, prancūzų specialistus, o biblioterapijos metodų – pas lietuvių, britų, amerikiečių, suomių, vengrų biblioterapeutus.

🧮KIEK? 20eurų.
Jūsų pinigų lauksime Eglės Lisauskaitės sąskaitoje Nr. LT707044060001362076.
Mokėjimo paskirtis: „2022 m. vasario 21 d. Užgavėnės”.

⏰KADA? 2022 m. vasario 21 d. 18-20 val.

💻KUR? Zomm’e.

📝REGISTRUOKITĖS: https:/https://bit.ly/3I9hyDx
Jūsų registraciją patvirtinsime bei prisijungimo nuorodą Zoom’e atsiųsime sulaukę pilno apmokėjimo.

☎️DAUGIAU INFO: Eglė 8 686 60092.
*makete panaudota metaforinė asociatyvinė kortelė iš rinkinio OH MYTHOS (dail. Ely Raman). OH leidėjo svetainė https://oh-cards.com

Žymės

seminarai
18:00 - 20:00 zoom'e

Užgavėnės. Pažadink galią!

Neringa Lašienė Neringa Lašienė
Dovilė Kulakauskienė DOVILĖ KULAKAUSKIENĖ
  • Data: 2022-02-21 - 2022-02-21
  • Laikas: 18:00 - 20:00

Registracija yra pasibaigusi

Organizatoriai

Eglė Lisauskaitė